Jakso 3: Epätilat ja epäpaikat

Mikä yhdistää maisema-arkkitehtiä, ympäristötaiteilijaa ja VJ:tä?

Triennaalipodcastin kolmas jakso vie joutomaille, alikulkutunneleihin ja omituisiin — mutta inspiroiviin — tiloihin, joilla ei mukamas ole arvoa. Urbaanin löytöretken oppaana toimii ennakkoluuloton ryteikkökävelijämme Johannes Kaira, jonka studiovieraina ovat maisema-arkkitehti Krista Muurinen, ympäristötaiteilija Kaisa Berry ja VJ Karoliina Kökkö.

Muurinen ja Berry edustavat työnsä puolesta maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumoa. Maisema-arkkitehdit pähkäilevät usein luonnon ja kaupungin suhdetta: joutomaita, metsäplänttejä ja muita paikkoja, jotka tulevat näkyväksi vasta kun niille tehdään jotain. Voiko epätilaa ja vahingossa syntyneitä paikkoja suojella? Pitäisikö kaupungissa jättää tyhjää tilaa, jotta syntyy Kalasataman DIY-skedeparkin kaltaisia ihmisten itsensä rakentamia paikkoja? Maanlumo osallistui katutaidetriennaaliin rakentamalla Myyrinpuhoksen ostarille pirteän hengailupisteen epätilaan kierrätyskamoista.

VJ Karoliina Kökkö löytää myös itsensä silloin tällöin kiinnostavista bileistä, jotka on kyhätty mitä erikoisempiin paikkoihin. Videotaiteilija tuntee elävänsä, kun jossain on vähän epävirallisemmat tanssit. Kökkö osallistui Myyrmäen katutaidetriennaaliin Pehmeä vandalismi -porukan kutsumana ja järjesti Johannes Kairan kanssa kunnon tunnelijamit Myyrmäessä.

Katutaidetriennaali kysyy Vantaalta: kannattaako jotain jättää purkamatta, suunnittelematta tai kaavoittamatta, jotta jotain aidosti erilaista pääsee syntymään? Myyrmäen kulttuuritalo Myyräncolon kaltaiset toimijat tarvitsevat rouheaa ja edullista tilaa, jotta aidosti omaleimaista kulttuuria syntyy.

Edellinen
Edellinen

Jakso 2: Maalitekninen sukellus

Seuraava
Seuraava

Episode 4: Historical layers of Myyrmäki